Hoe kunnen wij u het beste helpen?

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen,   neem dan gerust contact met ons op. 

iStock-1213024164

Voetproblemen

  • Wanneer je een blaar hebt, is het belangrijk om deze de eerste 24 uur gesloten te houden om de genezing te bevorderen en infecties te voorkomen. Een blaar geneest het snelst wanneer hij intact blijft, maar het vocht voorzichtig verwijderd wordt.

  • De pedicure kan beoordelen of de ingegroeide nagel kan worden behandeld of dat je beter de huisarts kunt raadplegen. 

  • Jeukende en brandende voeten worden vaak veroorzaakt door een schimmelinfectie. Dit kan eenvoudig worden behandeld met medicatie. Als de infectie onbehandeld blijft, kan dit leiden tot ernstige voetproblemen.

Schoenen

  • Ja, het dragen van hoge hakken kan slecht zijn voor niet alleen de voeten, maar ook voor de knieën en rug. Het kan leiden tot een verkorte achillespees, waardoor de bewegingsvrijheid van de voet afneemt. Dit kan pijn veroorzaken bij het sporten of zelfs bij gewoon lopen. Daarom wordt aanbevolen om niet meerdere dagen achter elkaar hoge hakken te dragen, maar regelmatig af te wisselen met platte schoenen
  • Het is aan te raden om schoenen te kopen in de middag, wanneer de voeten wat dikker zijn geworden gedurende de dag. Hierdoor weet je zeker dat U geen te kleine schoenen koopt. Bij het passen van schoenen is het belangrijk om beide voeten te laten meten, omdat de voeten onderling kunnen verschillen in lengte, breedte en dikte.

Voetverzorging

  • Het is belangrijk om de nagels recht af te knippen met afgeronde hoeken en niet te kort te knippen, om het risico op ingegroeide nagels te verminderen. Knip de nagels bij voorkeur na het douchen of baden, wanneer ze zachter zijn en makkelijker te knippen zijn.